Paranormal Videocall

28 02 2012

This is a debut of Khairil Anuar as a director. Cast by my friends, Tuan Adil and Fazreel, the shooting took about a couple of hours during midnight. Credits to Khairil who did all the thinking, the idea for me is remarkable.  The idea is adapted from a real story told by a mutual friend.

Due to my tight schedule, the editing took several days as the process is done gradually. To make thing worse, the software I used cannot render the video at the end of the editing. I spent the whole weekend downloading a new installer for the same software, and reinstall it. Fortunately the problem is solved and here I present you

the PARANORMAL VIDEO CALL!

Advertisements




2011 in review

2 01 2012

The WordPress.com stats helper monkeys prepared a 2011 annual report for this blog.

Here’s an excerpt:

A San Francisco cable car holds 60 people. This blog was viewed about 1,300 times in 2011. If it were a cable car, it would take about 22 trips to carry that many people.

Click here to see the complete report.





I think it’s funny.

11 08 2010

Hari ni pembuka tirai bulan Ramadan. Selamat berpuasa aku ucapkan kepada semua. Semoga Ramadan kali ni lebih membawa erti dan mendorong kita semua ke arah yang lebih baik.

Haa, aku bukan nak cite sal bulan puasa. Post ni xde kaitan pun ngan bulan puasa. Aku baru lepas bersahur dan sedang menunggu Subuh. Untuk mengisi masa aku online la kejap. Terpikir la pulak nak tgk watu solat Kuantan. Yela, kononye lepas berbuka aku nak kol mak aku yang aku pikir masa tu sedang sibuk menyediakan sahur. Bukak je webpage jakim tu, google chrome ni secara automatik notify aku, “This page is in Malay, would you like to translate it?”.

Terlintas difikiran, cane kalo google ni translate blog aku. Aku try la bukak blog aku da translate kan ke English. Korang teka la jadi cane. Klik gambar kt bawah ni untuk full view then judge.

Klik untuk full size

Ape korang rase? Abes tunggang langgang blog aku. Tajuk yg da sedia english pun die tukar.Tu sikit je yg nmpk tu. Nak tgk lagi try la sendiri. ┬áhaha. I think it’s funny.





RAFIQIN DARWISY, Kuantan da tercemar…

6 04 2010

Aku xtau siapa Rafiqin Darwisy dan aku serahkanla tugas menyiasat die tu kt sape2 yang rajin…Aku sangat terkilan dan kecewa dgn tindakan budak tu yang mencemarkan nama sekolah dia sekaligus Kuantan.

Boleh pulak lam fb die mengaku die bukan Islam demi nak menyelamatkan diri. Wei, Islam bukannya agama main2. Tobatla. secara otomatik ko da murtad tu. Bawak mengucap banyak2.

Kepada RAFIQIN DARWISY, aku dgr ko da mintak maaf. Belum terlambat untuk bertaubat. InsyaAllah, Tuhan terima taubat hambanya yang ikhlas dan bersungguh2. Ko mintak maafla kt family Din Beramboi sbb diorg la yg terkilan kalo dapat tau attitude ko tu. Yg paling penting, ko kene ingat dunia ni kecik, Kuantan kecik, lagi2 kalo org da tau ko skola mane.

Kerana mulut badan binasa.





Makwe aku….

21 01 2010

Alkisah mulanya cerita ni, seingat aku masa tu aku darjah 5. Aku ade berkenan ngan sorg girl ni, anak tok lebai. Nama manje die Nine (bukan 9 dalam english, just eja cara melayu je).

Sesi persekolahan abis tepat bila jam menunjukkan pukul 1. Tanpa berlengah terus aku balik ke rumah. lepas bermandi-manda membersihkan diri aku kene pergi mengaji kt surau. On the way ke surau aku lalu depan rumah buah hati aku tu.

Aku paling suke time petang. Kadang2 main konda kondi, kadang2 main tayang (tayang tu ape ea?layang2 kot). Tp selalu aku lagi suke main pondok2 ngan Nine. Die jadi mak, aku lak jadi bapak. Hehe.

Mak ngan ayah da panggil balik, baru la sedar nak balik. Tu la, leka sangat main. Kitorg selalu gak mandi sungai ramai2. Best giler terjun ramai2. Nine join gak tp die mandi bercedok je la.

Memang banyak kenangan manis. Kalo nak citer sal kampung ni konpem xabes. Tapi yang pasti, xkire berkubang dalam paya ke, time kenduri kendara ke, mane je aku pergi mesti ade Nine.

Tu la makwe aku.

Sampailah satu masa ni, nak atau x, kitorg terpaksa berpisah. Aku kene sambung belajar kt bandar, nak tuntut ilmu dan kejar cita2. Yela, kalo ade rezeki, lulus ngan cemerlang bolehla aku masuk universiti. Cerahlah sikit masa depan. Dapatlah aku gembirakan hati Nine.

Nine kat kampung belajar macam2 benda termasukla memasak, menjahit dan mereka. Bolehla la wat bekal masa depan. Itupun kalo ade jodoh kitorg. Mintak2 la sempat aku pinang Nine.

Setakat ni la cerita dari aku. Seingat aku la kisah ni time aku darjah 5. Aku berkenan dengan anak dara, anak tok lebai yang bernama NINE.

heee….kalo korang nak tau, ni cerita rekaan semata-mata berdasarkan lagu loghat Pahang yang bertajuk “Makwe Koi”. Lagu ni salah satu daripada beberapa lagu loghat Pahang yang dimuatkan dalam album “Anak Semantan”. Lagu2 ni top kt Pahang Fm smpai aku g cari cd kt kedai. Time aku beli tu, jurujual kedai tu dengan hairan die tanye aku “nape ramai sangat orang beli cd ni?”. Haaa…Dulu diorg xletak lam internet. Tp skrg da ade kt youtube. Bagi dapat pulangan dulu la kot. Kt bawah ni video lagu ni dari Youtube. Enjoy!!!





Nasi Lemak Sambal Udang

3 01 2010





Kenapa aku harus kecik hati?

30 10 2009

Sakitnye hati..xtau nape..perlukah aku merasa sedemikian???
Xde awek pun bley sakit hati gak ke?ape la slah hatiku yg lembut sgt ni???Sakit2…