Travelog – Taiping


Hari Buruh di sambut pada 1 Mei setiap tahun. Kebetulan pada tahun ni, jatuhnya pada hari Isnin. Membawa erti cuti panjang bagi abam. Merancang untuk pulang bertemu isteri, Abam mengambil sehari lagi cuti tambahan pada hari Selasa. Betambah2 panjang la cuti Abam. The Planning Isteri Abam mengambil peluang ini mengajak Abam berjalan2 cuti2 Malaysia. Niat... Continue Reading →

Advertisements

Naif


Semalam Kimal n the gang borak2 pasal sugar-free diet coke. Tetibe aku teringat zaman2 naif aku kecik2 dulu yang aku ingat best gak kalo aku share kat blog ni. Zaman ni mmg aku sangat naif sampai maksud naif pun aku xtau. Definisi naif: na·ive/nīˈēv/ Adjective: 1. (of a person or action) Showing a lack of... Continue Reading →

Kecik2 Dulu…


Kecik2 dulu, banyak bende yang aku lakukan. Lawak ade, sedey ade, seram pun ade...Aku nak kongsi la pengalaman aku kecik2 dulu.. Kecik2 dulu, aku selalu ikut mak aku pergi rombongan sekolah. Banyak kali jugak la mak aku nak belikan barang untuk aku kt tmpt2 yg dilawati. Sampai kt alat permainan, mak aku tanye, "Nak beli... Continue Reading →

Worsen


It's almost been a month since the final exam last paper but I still haven't got a damn job yet. I slept after sunrise and woke up few hours before sunset. I clean myself up and sit in front of my pc all day long or u maybe wanna say it all nite long. What's... Continue Reading →

Happy Mother’s Day….


Ahad kedua bulan Mei setiap tahun, hari ibu disambut oleh ramai rakyat Malaysia. Kt tmpt lain tarikh lain la pulak. Selamat hari ibu aku ucapkan kepada setiap wanita yg bergelar ibu. Hari ibu kali ni agak bermakna buat aku kerana inilah kali pertama aku wish mak aku selamat hari ibu. Sejam aku gayut ngan mak.... Continue Reading →

Officer? How Can I?


Pagi Ahad yang mendung. Hmm, ramalan cuaca pun tunjuk harini bakal hujan. Aku menggagahkan diri bersiap2 untuk ke AGM SMSA (Sheffield Malaysian Student Association) walaupun malam tu aku kerah tenaga aku sampai kering, otak pun xberapa nak waras. Bukannya aku semangat sangat nak tunjuk muka dalam meeting ni. Bab2 meeting ni aku kureng sket sebab... Continue Reading →

The True Meaning Of Love


Rutin harian aku berjalan seperti biasa. Sedang aku leka tiba2 Tma mengejutkan dgn berita no telepon ku diwanted oleh kak Eica. Ah sudah, pebende aku da buat smpai kak Eica nak no telepon aku ni. Aku bukannya org penting lam SMSA pun. Heran sesangat. Disebabkan rase curious yg amat sangat, aku macam tertunggu2 kak Eica... Continue Reading →

Weeks After Exam..


Hmm..I've been thinking... Should I write this in English atau hanya dalam bahasa Melayu. Melayu je la yer...Malas la I nak pk2 ayat english ni..Almaklumla...Pening demam ku belum ilang.. Lepas exam xde cuti sbb kt Sheffield cuti lepas exam tu disambung terus ngan cuti winter...Sebab tu la cuti winter kitorg panjang compare dgn universiti lain... Continue Reading →

Specially Dedicated to My Dearest Friend


Selamat Hari Lahir yang ke 22 Tanggal 1 March 2010, Dia da mencecah usia genap 22 tahun. Kebetulan lak time aku taip post ni lagu Happy Birthday nyanyian The Click Five sedang menghiasi Windows Media Player aku. Berdegup2 bass dibuatnye. Hmm. Da lame da aku kenal Dia ni. Da hampir 6 tahun. Tapi xpernah sekali... Continue Reading →

Blog at WordPress.com.

Up ↑