Attitude


Ever feel your boss is hot-headed unreasonable stupid living thing ever? Become cute and cuddly when it comes to solve problem. Or people upstairs are so full of ignorance they shouldn't even be up there? Yup, that is half of us has agreed on according to the Gallup (2015) survey and I'm not saying anything about... Continue Reading →

Advertisements

Fog Lamp Belakang: Fungsi dan Penyalahgunaan


Lampu kabus atau lebih dikenali sebagai fog lamp atau fog light. Ciri baru yang diperkenalkan pada kenderaan masa kini. Foglamp ni seingat aku mula2 dikenalkan pada bahagian hadapan sahaja. Tujuan wujudnya foglamp ni persis namanya, untuk membantu penglihatan pemandu di ketika kenderaan dipandu melalui kawasan2 atau keadaan berkabus, dimana jarak penglihatan amatlah terbatas. Justeru, lampu... Continue Reading →

Camar yang Pulang


 This photo maybe is a bit dull for some people as it has a lot of empty space but it is actually my favourite kind of photo.Stop and Think!As living creatures are very synonym to movement, capturing this kind of photo is actually similarly froze the time. While these birds fly around and pass by... Continue Reading →

How do you do?


When two strangers come and greet each other. John: Hi, I'm John. How do you do? Pete: Hi, I'm Pete. How do you do? This awkward moment when you are not raised in this kind of culture, when your question is answered by repeating the same exact question. Even if you know it is meant... Continue Reading →

Focus on the SOLUTION, not the PROBLEM!


The scene was extracted from Cuci The Movie, showing people that are too focus on the problem they are facing hence forgetting what important, the SOLUTION! We won't be getting anywhere with the problem if we don't start looking for APPROPRIATE options to solve it. Analise the problem faced properly and decide how we gonna... Continue Reading →

Tidak Salah Menegur, Cuma…


Tegur menegur. Hmm, tajuk ni da banyak dibincangkan sebelum ni. Saudara Thoriq aka TJ pun da buat pasal ni dalam blog nye: Suatu Perjalanan bertajuk Menegur biar kena pada cara dan tempat dan sambungannya Pentingnya hikmah dalam berdakwah. Entry ni pun aku nak curik sket2 hadis lam entry Thoriq. hehe. Tq Thoriq. 🙂 Ada jugak entry... Continue Reading →

Aku, Kamu, Dia dan Ikram Muslimin


Sedang aku mengelamun, tetiba aku teringat satu frasa yang amat bermakna untuk aku kongsi di sini. IKRAM MUSLIMIN. Mungkin ada dikalangan kita yang pernah dengar frasa ni ataupun arif tentang maksud frasa ni. Bagi yang tidak tahu mari kita mulakan dgn definisi. IKRAM Entry kali ni bukanla bersangkut paut dengan nama baru msm yang ditukar... Continue Reading →

Cinta awak dadah saya?


Korang mesti penah dengar kan lagu "Your love is my drug" nyanyian Kesha. Bile bukak radio berulang2 lagu ni dimainkan. Berulang kali aku dengar dan amati lirik lagu ni. Bukan la sebab lagu ni best atau penyanyi si Kesha tu cun tp lagu ni seolah2 satu analogi yg agak bagus untuk men"describe"kan cinta. Cinta itu... Continue Reading →

Ilham


Wahhh..ramai kawan aku sekarang da ada blog. Seronok baca blog2 diorg. Mcm2 cerita ade. Masing2 ada style tersendiri. Ramai gak yang sangat2 aktif berblog. kadag2 seminggu update 2 3 kali. Terbaikla. Aku lak camne? Da berabuk baru nak update. Ade kisahnye.... Blog dan video. 2 aktiviti masa lapang yang aku minat. Tp nak dapatkan idea... Continue Reading →

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑