Naif

13 10 2011

Semalam Kimal n the gang borak2 pasal sugar-free diet coke. Tetibe aku teringat zaman2 naif aku kecik2 dulu yang aku ingat best gak kalo aku share kat blog ni.

Zaman ni mmg aku sangat naif sampai maksud naif pun aku xtau.

Definisi naif: na·ive/nīˈēv/
Adjective:
1. (of a person or action) Showing a lack of experience, wisdom, or judgment: “the rather naive young man had been totally misled”.
2. (of a person) Natural and unaffected; innocent: “Andy had a sweet, naive look when he smiled”.

Sugar-free. Perkataan yang membawa memori. Teringat ada suatu ketika abah beli ubat batuk. Xpernah aku tgk ubat batuk brand tu. Aku pun rajin pulak g selidik pe yg tertulis kat botol dan kotak tu. Terpampang dekat depan botol tu tulis alcohol-free. Serta merta aku geledah setiap sudut kotak luar ubat batuk tu. Xjumpe aku geledah pulak plastik bag. Xjumpe jugak, aku bukak botol ubat tu. Abah aku pelik pastu dia tanye. “cari ape?”. Dengan selambe aku jawab, “cari alcohol, die tulis sini free. ” Abah aku pun jawab balik “tu alcohol-free bukan free alcohol”. Haha

Time da besar2 pun ade gak. da masuk universiti da. Mmg wat malu r yg ni. Aku tgk mmber aku bagi laptop kat lecturer IT aku. Aku pun wat2 reti r tanye. “masalah pe ni Dr?”. Die jawab, ” masalah OS ni”.. terpinga-pinga aku tanye balik “err…OS tu ape?” wahaha..malu2…

Haa, sape yang ade kenangan naif share2 la ye. Mari kita gelak bersama..haha

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: