2nd Trip To Berkelah. Xkan bosan la..

7 08 2009

Aku tengah lepak2 ngan Naqie n Farid, tetibe Helmi call ajak aku g berkelah. Nak wat bbq katenye. Aku on je. Sonok sgtla dgr jemputan tu. Aku pun roger la kwn2 aku mane yg ade. Aku dpt la 5 org. helmi dpt 5 org. so total 10 la. Petang Jumaat tu kitorg g bli barang. persediaan. Budak2 laki shopping. Susah sket. Kami amek je ape yg patut. Ayam giant 3 ekor, sosej, sos, dan mcm2 lagi r. Balik tu Izat tolong perapkan. Pagi tu aku kene beli arang ngan cari jaring. Mujur kt umah aku ade jaring lebih wat reban ayam. Nenek aku la bg idea. Helmi beli pape yg patut. Helmi gerak dulu. Aku lambat sket coz nak cari barang2 tu.
Kete dah penuh, kami pun gerak la ke Berkelah. Dlu Khairi yg drive. Kali ni aku drive. Jalan xbanyak traffic lite. Sedap je aku pecut. Agak lame duk lam kete, akhirnya kitorg smpai. Helmi da smpai lame da. Yang da pernah pergi Berkelah tu aku, Khairi ngan Helmi je. Yang lain sumer 1st time. Dengan barang2 tu kami redah lar perjalanan 20 minit untuk smpai ke air terjun. Kali ni Helmi suh kitorg naik level atas lagi. Kitorg xtau jalan nak naik atas. Kitorg jumpe satu jalan yg agak ekstrem. panjat punye panjat, tetibe ade org jln ngan rilek je pkai jln sebelah.huhu. Bangsat sungguh aku rase. Kitorg pun jalan la menuju ke group helmi yg lame menunggu.
Sket lagi nak sampai, adik Faizura, Fifi rase nak pitam. Maybe sbb xsarapan kot. pucat gler muke die. Serius ni. Aku suh DK ngan Kairi gerak dulu hantar barang kt Helmi. Aku ngan Faizura lek dlu 2gu fifi ni pulih balik. Bile Fifi da ok, kitorg gerak g tmpat budak2 ni lepak. Aku tgk zul, Izat ngan Isho da sonok mandi. Jeles aku cani. Aku tolong helmi hidupkan api jap, then aku pun g berendam same. Sejuuuuk.hehe…
Lepas da agak lame berendam, kitorg naik membakar ayam. Aku tolong bakar sosej. hangus gak r. Haha. Khairi letak sos perap tu byk2 kt sosej time tgh bakar,. Besh gler rasenye. Tu la sosej paling sedap aku penah makan. Lepas puas melantak ayam, sosej ngan bihun yg Faizura bawak, kitorg turun level bwh untuk mandi. Kitorg mandi ngan seronoknye. Dak2 ppuan mulenye xnak mandi coz xbwk baju. Tp aku berjaya pujuk Faizura ngan adik die mandi. Haha.. Baru diorg tau betapa sejuknye air kt situ. Da pukul 4, Helmi ajak balik. Diorg pun ramai da surender coz xthn sejuk. Aku xpuas lg sebenarnya. On the ke seberang, Mek Na tergelincir, jatuh depan mata aku. Aku nak gelak pun ade, kesian pun ade. Mujur xde pape. Sakit gak tu. Then kitorg gerak balik. Faizura ngan adik die xtukar baju. Kesian lak kt diorg.
Aku lepak minum jap ngan Khairi b4 balik. Smpai kt umah lam kul 7. Letey tp berbaloi2..

Advertisements

Actions

Information

One response

10 08 2009
syu

serious jeleous

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: